Home

De plantenwinkel

Beamkerij FERSKAAT heeft zich ontwikkeld tot een bedrijf met specialistische know-how op het gebied van tuinplanten en -artikelen. De kracht van ons bedrijf ligt in een op maat gesneden advisering, uitgebreide plantenkennis en in een bio-vriendelijke benadering van bodem en bemesting. Duizenden planten kunnen per direct dienst doen in uw tuin. Andere staan in de volle grond en kunnen in het plantseizoen voor u worden gerooid. Deze planten zijn buiten het seizoen te reserveren.

Ook staan veel planten nog te groeien, om in een later stadium verhandeld te worden.

Wat op een bepaald moment niet op voorraad is, zoeken we voor u (voor onze zoekdienst, zie onder: Divers).


De geografische ligging van onze kwekerij garandeert robuust en uitstekend afgehard plantgoed. De achtergrondkleur van deze site staat symbool voor deze ligging: een groenparadijs op amper 2 kilometer van de Waddenzeedijk. Deze ligging heeft alles te maken met ons specialisme: Kust en Klei. Voortdurend zijn we op zoek naar uitbreiding van het juiste assortiment, naar zeldzaamheden en nieuwigheden.

 

De wandeltuin

 

Liefhebbers en rustzoekers kunnen heerlijk ronddwalen over het terrein en door de (kweek)tuinen van de Beamkerij.  De vormgeving van de tuinen zijn voortdurend in ontwikkeling. Voor kinderen is er speelgelegenheid en zijn er de dieren. In samenwerking met collegabedrijf 

"DE NIJE TRIJE" worden er allerhande workshops georganiseerd en zijn er tal van recreatieve activiteiten (zie:www.denijetrije.nl). Op tuin- en landschappelijk gebied, maar ook recreatief, worden complete arrangementen aangeboden.

Noardwest-Frysl‚n is een uniek fiets-  en wandelgebied.(info: www.noardwestfryslan.nl). Onze plek - gelegen op de zuidwestflank van de oude Marneslenk - biedt voor allerhande activiteiten prima startmogelijkheden.

Hiernaast zijn er voor scholen en groepen diverse mogelijkheden voor educatie.

 

Tuinadviesbureau

 

Graag delen wij kennis en inzichten met u als (toekomstige) tuinier. Komt u bij ons op bezoek, dan is het verstrekte advies gratis. Dit is ook het geval als u uw vraag stelt per telefoon of email (bij voorkeur).  Ook een oriŽntatiegesprek over tuinaanleg, -ontwerp of      -renovatie is gratis.

Voor overig advies en ontwerp (bijvoorbeeld bij bezoek op locatie)  berekenen wij ons normale uurtarief (zie bedrijfsgegevens).

 

 

  Beamkerij ............???

Het woord "Beamkerij" is Frysk voor boomkwekerij. Maar het staat ook nog voor meer. Frysk voor hovenier is "beamker". En "beamkje" staat, behalve voor boomkweken, ook voor: "het beroep van hovenier uitoefenen".

FERSKAAT............???

 "FERSKAAT" is Frysk voor "diversiteit"; "verscheidenheid". 

Zo geeft de naam Beamkerij FERSKAAT precies aan waar ons bedrijf voor staat: hŤt bedrijf voor iedere tuinliefhebber en voor wie zich hobbymatig of professioneel bezighoudt met groen.


Wij leveren aan particulier, hovenier en tuincentrum.

OPENINGSTIJDEN: woensdag t.e.m. zaterdag 8.30 - 17.30 (of na afspraak)


Onder PRODUCTINFO vindt u allerhande informatie over onze produkten, artikelen over diverse plantsoorten, snoeitips e.d. Uw vragen en/of reacties op tuingebied zijn van harte welkom (zie REAGEREN).Wellicht zijn zij aanleiding tot het produceren van een nieuw artikel, dat zijn plaats dan weer zal vinden op deze pagina. Ook verzorgen wij lezingen en cursussen, waarvan de neerslag naderhand op de site is te vinden.

Onder ASSORTIMENT is onze catalogus te vinden. En natuurlijk ook: onze aanbiedingen!!

Bij DIVERS valt allerhande te lezen .


In REAGEREN kunt u uw reactie kwijt: uw vragen omtrent tuinadvies, uw opmerkingen, uw offerte-aanvragen, uw bestellingen.
. Als u een antwoord van ons verwacht, is het plezierig dat u uw adresgegevens meestuurt (e-mailadres; tel.nr.).

Op onderstaand regiokaartje kunt u vlotweg zien, hoe u ons bedrijf kunt vinden. Voor een uitgebreide routebeschrijving: 

klik op het regiokaartje.


Voor opmerkingen over de inhoud van deze pagina's:
E-mail: webmaster@ferskaat.nl